Världens bästa smörgås!

Jo jag har funnit himmelriket på jorden. VÄRLDENS BÄSTA SMÖRGÅS BUTIK. Som sagt är hälsan skit, träningen går skit pga marathonet och det är trist att det så jävla kallt. Men allt detta bleknar när man upptäckt VÄRLDENS BÄSTA SMÖRGÅSBUTIK.

Jag själv åt

Grov ciabatta med pastami af oksebryst, toppet med skiver af brieost. smurt med sandwichcreme.


kr 59,-

Det låter inte så spännande va?

SÅHÄR SÅG SMÖRGÅSEN UT.



En stor delikatessen disk som innehåller stora ostar, köttstycken, korvar, skinkor, majonässröror and röror och massa andra kärlkrampsframkallande varor. Det är vad man ser när man träder in i smörgåsbutiken Smagsløget som ligger på nørregade, precis vid Nørreport station/metro i Köpenhamn.


När man tittar närmare förstår man hantverket i dessa smörgåsar (blanda nu inte ihop med smörrebröd för det är det inte, detta är saftiga monster smörgåsar). Innehavaren av butiken står och skivar pastrami och dressar enorma brödbullar med emmentaler eller brie ingen portionsförpackad tramsost här inte NEJ. Brer på majonäser kastar i färska grönsaker och salladsbitar. Tills sist grillar han monster konstverken i en smörgåsgrill, sedan betalar man och får hem vad ni kan se ovan.

Det är en perfekt smörgås ingen snålning på kött eller ost eller majonäs, igenom hela konstverket rör sig salladsblad paprika gurka men utan att ta över. Hela smörgåsen är saftig UT I KANTERNA. Jag åt min till middag det funkade utmärkt och man var perfekt mätt på en sådan här. Men för allt världen tänk inte att du delar en med någon annan efter en tugga vet man att detta är inte smörgåsar man delar med sig av. Detta är smörgåsar man slåss för.

Och andra håller med kan man läsa här tex!

http://ibyen.dk/restauranter/cafekontrol/ECE1154334/smagsloeget-serverer-en-virkelig-sexet-sandwich/

Jag är förälskad i denna butik.




Inga kommentarer: